مقایسه تندر 90 وسمند LX
فاکتورهای انتخاب این خودروها برای خریدار ایرانی تقریباً مشابه می باشد که عبارتند از یک خودرو خانوادگی، جادار و صندوقدار، با هزینه های معقول نگهداری و امکانات قابل قبول و شبکه خدمت پس از فروش و گارانتی گسترده.
تندر بهتره یا سمند؟
نمای ظاهری:
ظاهر سمند LX قدیمی تر و کلاسیک تر می باشد و در طول دوره تولید به پختگی مناسبی رسیده است و اینک سمند LX سال بعنوان میوه نهایی این طرح می باشد که ترکیبی از طرحهای آئودی و بی ام و می باشد. در سوی دیگر رقابت تندر L90 بواسطه طراحی جدیدتر خود نامانوس و نا آشنا بنظر می رسد. طراحی حجمهای خودرو تندر با یکدیگر هماهنگ نبوده و نافرم می نماید.
در قسمت داخل اطاق فضای رنو لوگان بدور از هرگونه هیجان و کاملاً ساده می باشد. در حالیکه سمند از طراحی به مراتب بهتری سود می جوید. یکی از مشکلات سمند اندازه بزرگ داشبورد آن و همچنین ستون های A خودرو می باشد که بعلت پهن بودن دید راننده را محدود می نماید. در مورد تندر نیز سبک قرارگیری راننده پشت فرمان آن هنوز جا نیافتاده است. و دید عقب نیز محدود می باشد.
صندلی ال نود از دید مصرف کنندگان خیلی خشک و در شفر های طولانی موجب خستگی شده اما در طرف مقابل سمند از صندلی های راحت تری بهره می برد.
مقایسه قوای محرکه و دینامیک خودرو:
موتور 16 سوپاپ خودرو تندر 90 با داشتن 105 اسب بخار قدرت و گیربکس 5 سرعته نرم و دقیق ظرف 10.2 ثانیه به سرعت 100 کیلومتر می رسد و نهایت سرعت آن نیز 208 کیلومتر می باشد در حالیکه موتور سمند سال قدیمی تر بوده و تنها 8 سوپاپ داشته و 100 اسب بخار نیرو تولید می نماید. شتاب آن 11.9 ثانیه و حداکثر سرعت آن نیز 211 کیلومتر بر ساعت می باشد. وزن تندر 90 حدود 105 کیلوگرم سبکتر بوده و به این دلیل پر شتابتر نیز می باشد.
در مورد ترمز، هر دوی این خودروها مجهز به ترمزهای ضد قفل ABS هستند که در سمند عملکرد آن با تاخیر اندکی همراه بود و این بدلیل قدیمی تر بودن تکنولوژی آن می باشد.
در مورد دینامیک خودروها در حرکتهای مارپیچ، سمند بدلیل وزن بیشتر و آیرودینامیک بهتر، عملکرد بهتری داشت و پایداری آن در مقایسه با تندر بالاتر بود.
هدایت خودرو تندر بواسطه کلاچ و گیربکس نرم، راحتتر از سمند می باشد. در مسیر های ناهموار نیز تحت رانندگی پرفشار و سخت، تندر 90 از سمند پیشی می گیرد و عملکرد بهتری ارائه می کند. در قسمت تعلیق و فنربندی هر دو خودرو مشابه بوده و تنها در قسمت عقب برتری با تندر است.
سیستم تعلیق خودرو:
هردو خودرو ها از یک نوع سیتم کمک فنر بهره می برند اما ارتفاع و شاسی ال نود به گونه است که سواری نرم تر و بدون چالشی عرضه و کیفیت بالاتر لوازم و قطعات مصرفی ال نود در عین سادگی اما صدای کمتر تولید می کنند و در طرف مقابل سمند عکس تندر عمل می کند
ایمنی خودرو:
ایمنی خودرو یکی از پارامترهای مهم در انتخاب خودرو می باشد. در خودرو تندر90 از دو کیسه هوا برای راننده و سرنشین استفاده شده است که این همان نقطه ضعف سمند می باشد که البته بیشتر بواسطه نوع طراحی داشبورد آن می باشد و قرار است در مدلهای جدید سورن و سمند های یورو4 و یورو2 با دو ایربگ این نقیصه برطرف گردید.(البته این نکته در سال 92 باتوجه به سیاست ها ی تولید خودرو، خودروها تماما تک ایربگ تولید و عرضه شد)
اما طراحی تندر 90 از دید ایمنی به گونه ای است که بیشترین ایمنی را برای سرنشینان خود فراهم آورد و از سوی دیگر بدنه سمند از ورقهای قطورتری استفاده می کند که استحکام کلی بدنه را افزایش می دهد.
سایر نکات:
سمند از یک شبکه بزرگ خدمات پس از فروش بهره می گیرد و قطعات آن نیز به وفور در هر نقطه از کشور یافت می شوند. البته استاندارهای جهانی خدمات پس از فروش بسیار با آنچه ایران خودرو ارائه می کند فاصله دارند. در مقابل تندر 90 با مشکلات عدیده ای روبروست. مشکلاتی نظیر تحریم سازندگان و کمبود و گرانی قطعات.
هزینه تعمیرات و نگهداری تندر 90 در قیاس با سمند بیشتر بوده و دلیل آن شاید نوع طراحی و عدم دست رسی راحت به تعویض و تعمیر لوازم داخل موتور به علت فشردگی آنها باشد!
نتیجه نهایی برعهده خوانندگان می باشد. سمند برای رقابت احتیاج به خون تازه ای دارد که از دید تولید کنندگان آن در مدل های جدید مانند سمند سورن و سمند EF7 این مشکلات برطرف شده. در مورد تندر هم اگر طراحی آن مشکلات فعلی را نمی داشت، شاید فاتح بازارهای ایران می شد البته از این نکته هم قافل نمی شیم که ال نود هنوز هم با کیفیت ترین خودرو از دید مصرف کنندگان و طبق آمار سازمانهای مربوطه در رده بندی خود می باشد!
در انتها کلیه نوشته های بالا برداشت شخصی و باتوجه به تجربیات نویسنده می باشد و امید واریم توانسته باشیم در انتخابی درست و آگاهانه به شما کمک کرده باشیم.