ورود به سایت

ایمیل
رمز عبور
کد امنیتی بالا :

تبلیغات

 فروش خودرو صفرکیلومتر 

بهترین انتخاب خودرو

مشاوره خریدی مطمئن

اخبار روز خودرو

مقالات روز خودرو

عضویت در خبرنامه

ایمیل
کد امنیتی بالا :

جلوبندی خودرو چگونه کار میکند

10 / 10
از 2 کاربر
 

خودرو

جلوبندی خودرو چگونه کار میکند

به گزارش فروش خودرو ،امروزه راحتی و آسایش سرنشینان یک خودرو مهمترین دغدغه خودروسازان است و یکی از عواملی که بر هم زننده این آرامش در خودرو است، منتقل شدن ضربات متعدد و شدید ناشی از ارتعاشات خارجی به سرنشینان است.

اصلی‌ترین قسمت جلوبندی خودرو را کمک‌فنر جلو تشکیل می‌دهد که با خرابی جلوبندی، اول به سراغ کمک فنر می‌روند و آن را تعمیر می‌کنند. آسیب‌دیدگی و یا شل بودن کمک‌فنر سبب لرزش فرمان می‌شو د که با وارد شدن به ناهمواری‌های خیابان‌ها با صدا همراه خواهد شد. خرابی و تکان‌خوردن بیش‌ از حد سیبک باعث لرزش فرمان و خرابی جلوبندی می‌شود. تنظیم نبودن فرمان، باعث ایجاد لرزش در غربیلک می‌شود، پس تنظیم فرمان را فراموش نکنید. اگر در زمان ترمز کردن، فرمان خودرو شما لرزش پیدا کرد، دیسک و صفحه خودرو شما دچار مشکل شده است. اگر دیسک چرخ‌های شما دچار تاب شده باشد سبب لرزش فرمان می‌شود که با تراشکاری آن، این عیب را برطرف می‌کنند ولی اگر میزان این انحناء زیاد باشد، دیسک خودرو شما نیاز به تعویض دارد. اشکال در اتصالات فرمان و تنظیم نبودن زوایای چرخ می‌تواند باعث انحراف خودرو از مسیر مستقیم شود. زمانی که فرمان خودرو را برای چند لحظه از دست خود جدا می‌کنید، تمایل خودرو را به یک سمت می‌بینید که با تنظیم چرخ‌ها این ایراد برطرف می‌شود.

این ارتعاشات خارجی می‌تواند در اثر عبور خودرو از مسیری ناهموار بوده و یا در اثر ترمزگیری ناگهانی ایجاد شود. به منظور رفع این مشکل و ایجاد نسبی آرامش در اتاق خودرو، مهندسان و طراحان صنعتی در حل انجام مطالعاتی برای بهبود و ایجاد پیشرفت در سیستم تعلیق خودرو هستند.

اگرچه امروزه در خودروهای جدید و به روز از انواع بسیار پیشرفته سیستم تعلیق استفاده می‌شود که نهایت امنیت و آرامش را برای سرنشینان ممکن می‌سازد، اما هنوز هم جای پیشرفت و تحقیق و توسعه بیشتر در این زمینه وجود دارد زیرا سیستم تعلیق خودرو مهم‌ترین بخشی است که با رفاه و آسایش سرنشینان در طول حرکت خودرو سر و کار دارد.

سیستم فنربندی و تعلیق خودرو بخشی از خودرو است که ارتباط بین شاسی و اتاق خودرو با مسیر حرکت را برقرار می‌کند. در واقع سیستم تعلیق خودرو باعث می‌شود نوسانات حاصل از حرکت خودرو بر روی سطوح ناهموار به سرنشینان وارد نشود.

سیستم تعلیق و جلو بندی خودرو از اجزایی شامل فنرها، کمک فنرها، بوش یا سیبک و طبق‌ها تشکیل شده است که هرکدام از این اجزا دارای انواع گوناگونی بوده و وظیفه و عملکرد مشخص و معینی را دارا است که در ادامه به آن اشاره می‌شود.

فنرها:

فنرها اصلی‌ترین و مهم‌ترین بخش یک سیستم تعلیق را شامل می‌شوند.  در واقع ضربات و ارتعاشات وارد آمده به چرخ خودرو، به فنر منتقل شده و به جای اینکه این ضربه مستقیم به شاسی وارد شود از طریق فنر جذب شوند.
فنر ها دارای انوان فنرهای لول و فنرهای پیچشی هستند.

فنرهای لول: این فنرها از پیچیدن یک میله با مقطع دایره‌ای شکل به دور یک استوانه تشکیل می‌شوند.

فنر تخت: فنر‌های تخت به صورت شمش‌های فلزی انعطاف‌پذیر ساخته شده و تعدادی از این فنر‌ها در اندازه‌های مختلف بر روی هم قرار می‌گیرند و در سیستم تعلیق نصب می‌شوند. از فنر‌های تخت معمولا در تعلیق چرخ‌های عقب استفاده می‌شود.

فنر پیچشی: در این نوع فنر‌ها از خاصیت پیچش و گشتاور پیچشی استفاده می‌شود. این فنرها از یک میله با خاصیت پیچش و انعطاف تشکیل شده است.
ضربات وارد آمده به چرخ از طریق ایجاد پیچش در این میله پیچشی به حرکتی نوسانی و فنر مانند تبدیل می‌شوند. از این نوع فنرها معمولا در چرخ‌های عقب استفاده می‌شود.

کمک فنر:
همانطور که بیان شد ضربات وارده به چرخ خودرو از طرف مسیر حرکت به فنر‌ها منتقل می‌شود. ضربات وارد آمده به فنرها سبب نوسان فنر می‌شود. این نوسان فنر به دلیل خاصیت ذاتی فنر تا مدت زمان طولانی ادامه پیدا می‌کند به همین دلیل لازم است تا این نوسانات از طریقی کنترل شوند. کنترل کردن این نوسانات به وسیله کمک فنر انجام می‌شود.

بوش و سیبک:
در سیستم تعلیق خودرو نیاز است تا از اتصالات بسیار محکم و مقاوم استفاده شود، زیرا این سیستم به طور مستقیم با ضربات وارده از جانب مسیر حرکت سر و کار دارد. گاهی در یک سیستم تعلیق نیاز است که یک اتصال، علاوه بر استحکام کافی امکان حرکت چرخشیرا نیز داشته باشد . برای این منظور از اتصالی بنام سیبک(گوی و کاسه) استفاده می‌شود. سیبک یک گوی فلزی است که به آن یک بازو متصل است، این گوی فلزی در درون یک محفظه فولادی که اطراف آن با لاستیک پوشانده شده حرکت دورانی می‌کند. از سیبک‌ها (اتصال گوی و کاسه) در اتصال طبق‌ها به چرخ یا اتصال بازوی فرمان به چرخ استفاده می‌شود (سیبک برای اتصال چرخ به شاسی با قابلیت فرماندهی به کار می‌رود.

بوش‌ها نیز کاربردی شبیه سیبک‌ها دارند با این تفاوت که در اتصال از نوع سیبک امکان حرکت دورانی در چند جهت ممکن بوده، اما در اتصال از نوع بوش فقط دوران و چرخش در یک جهت  ممکن است.

طبق‌ها:


طبق‌ها بازوهایی هستند که سیستم تعلیق را به شاسی خودرو متصل می‌کند. طبق‌ها از طریق بوش‌ها به شاسی خودرو و از طریق اتصال گوی و کاسه به چرخ خودرو متصل می‌شود.

دو نوع از متداول‌ترین سیستم‌های تعلیق سیستم تعلیق مک‌فرسون و سیستم تعلیق دو جناغی است که در ادامه به چگونگی چیدمان اجزای مختلف در این نوع سیستم‌های تعلیق اشاره می‌شود

سیستم تعلیق مک فرسون:


این سیستم تعلیق که یکی از پرکاربردترین سیستم‌های تعلیق در خودرو‌ها است، توسط شخصی با همین نام در شرکت جنرال‌موتورز طراحی و ابداع شد. همانطور که در شکل شماره(۱) پیداست در این سیستم تعلیق، طبق از طریق بوش به شاسی و با اتصال گوی و کاسه (سیبک) به چرخ متصل شده است. همچنین فنر و کمک فنر در قسمت بالایی طبق به چرخ متصل شده‌اند

سیستم تعلیق دو جناغی:


در این سیستم تعلیق همانطور که در شکل شماره(۲) مشخص شده است. فنر و کمک فنر بین دو طبق بالایی و عضو صلب پایینی قرار می‌گیرد. در این قسمت نیز اتصال طبق‌ها به مجموعه چرخ با اتصال سیبک (گوی و کاسه) و اتصال آنها به شاسی خودرو با استفاده از بوش صورت می‌پذیرد.

لازم به ذکر است سیستم فنربندی در چرخ‌های عقب شامل فنر (تخت، لول، پیچشی) و کمک فنر است که به کمک چند بازو و بوش به شاسی متصل شده‌اند و پیچیدگی آن از سیستم تعلیق مورد استفاده در چرخ‌های جلو بسیار کمتر است زیرا در چرخ‌ عقب نیازی به اتصال سیبک و بازویی فرمان خودرو نیست.

 

 
معرفی به دوستان :
عنوان :
نام شما :
ایمیل :

مقالات مشابه

  دانستنی های جالب درمورد ایربگ خودرو فروش خودرو، امروزه در اخبار ،گاه صحبت از مرگ و جراحات و ناشی از به کار گیری کیسه های هوا  در تصاف با سرعت کم به میان میاید.کودکان زیر12 سالی که در صندلی سرنشین و خیلی نزدیک  به کیسه هوا نشسته اند یا هنگام باز شدن کیسه هوا،از کمربند ایمنی استفا ...
  دانستنی های لازم برای زمستانی کردن خودرو فروش خودرو، با شروع فصل سرما خودروها را باید برای این فصل آماده ساخت تا خودروها در سرما شما را در خیابان های سرد و پوشیده شده از برف تنها نگذارند، شاید رعایت نکات بسیار کوچک و پیش پا افتاده شما را نه متحمل هزینه های سرسام آور تعمیرات و گاها حوادثی ...
  دانستنی های لازم از لحظه تحویل خودرو تا گارانتی خودرو فروش خودرو، بسیاری بر این عقیده اند که شاید خرید یک خودروی صفر کیلومتر در مقایسه با یک خودروی دست دوم دغدغه کمتری دارد. اما خرید یک خودروی صفر کیلومتر هم کاملا شانسی است و ممکن است حتی پس از خرید، این خودرو هم با مشکلاتی شبیه خرید یک خ ...
  دانستنی های انواع لاستیک خودرو و هرآنچه باید دانست فروش خودرو، تایر یا همان لاستیک خودمان پوششی برای قلب دوم خودرو شما نقش بسیار مهمی در هر وسیله نقلیه دارد،از دوچرخه گرفته تا هواپیما . این قطعه که پای خودرو یا همان رینگ را روکش می کند ، در حقیقت تنها بخش از وسیله نقلیه است که ب ...