معایب خودرو
معایب رانا پلاس پانوراما
• مورد اول فضای اندک کابین
فاصله محوری از اصول مهم در ساخت خودروهای سدان به شمار میرود. از آنجاییکه پژو ۲۰۶ خودرویی هاچبک است، توقعی نمیتوان از فضای کابین این ریزنقش فرانسوی داشت. پژو ۲۰۶ صندوقدار نیز که نقش نمونه سدان ۲۰۶ هاچبک را بازی میکند، از همان پلتفرم بهره میبرد؛ بنابراین مشکل فضای اندک کابین، همچنان باقیست. با وجود آنکه رانا سومین خودروی توسعه یافته براساس پژو ۲۰۶ است، این مشکل توسط ایران خودرو حل نشده و همچنان فضای کم پا برای سرنشینان، از معضلات اصلی رانا به شمار میرود.
• مورد دوم کابین دلگیر و خسته کننده
رانا نسخه ارزانسازی شده پژو ۲۰۶ صندوقدار است. ابتدا باید به این نکته توجه کنیم که در سالهای اخیر، کابین پژو ۲۰۶ افت کیفی قابل توجهی را تجربه کرده و داشبورد این خودرو، دیگر آن زیبایی قبل را ندارد. حال به رانا میرسیم؛ از آنجایی که این خودرو از پژو ۲۰۶ ارزانتر است، کابین بازهم سادهتر شده و مواد استفاده شده در ساخت کابین آن نیز به مراتب از کیفیت پایینتری برخوردار است.
• مورد سوم بازار دست دوم ضعیف
عرضه رانا از همان روز اول، چندان به مذاق مشتریان ایرانی خوش نیامد. مصرفکننده ایرانی لازم نمیدانست تا تنها برای سه میلیون تومان، نسخه ارزانسازی شده پژو ۲۰۶ صندوقدار را خریداری کند.
• مورد چهارم مشکلات فنی متعدد
در آن سالها تعلیق فعالیتهای پژو، باعث شد تا ایران خودرو از قالبها و قطعات چینی یا هندی برای تکمیل محصولاتش استفاده کند؛ از همین رو از سال ۹۱ به بعد پژوهای ایرانیزهای وارد بازار شدند که تفاوتهای فاحشی با نسخههای قبلی دارند. هماکنون اکثر قطعات مورد استفاده در رانا، پژو ۲۰۶ تیپ ۵ و پژو ۲۰۷ با یکدیگر مشترک هستند. به همین دلیل، از نواقص فنی مشابهی نیز برخوردارند.
• مورد پنجم تعلیق خشک
ایران خودرو در طراحی پژو ۲۰۶ صندوقدار، سیستم تعلیق این خودرو را مورد بررسی و بازبینی قرار داده است. با این وجود، بازهم کوبشهای شدید حین حرکت موجب آزار سرنشینان میشود. رانا نیز از سیستم مشابه با پژو ۲۰۶ صندوقدار بهره میبرد. به همین دلیل، تمامی کوبشهای سیستم تعلیق پژو ۲۰۶ نیز به رانا نیز ارث رسیدهاند!