همه چیز درباره ی MG GS + تصاویر
برند امجی هرچند در کشورمان جدید و کمسابقه به نظر میرسد، در سطح جهانی پرآوازه و صاحب سبک است. خودروهای این شرکت از زمانی که به دست سرمایهگذاران چینی افتاد، متحول شدند که یکی از جدیدترین آنها، کراساوور GS است.
فروش خودرو امجی (MG) مخفف عبارت گاراژ موریس (Morris Garage)، سال ۱۹۲۳ در انگلستان بنیان نهاده شد و مانند دیگر خودروسازان این کشور بارها در طول حیات خود، به دست شرکتهای دیگر افتاد. ویلیام موریس، صاحب این برند، تا زمان مرگ خود در ۱۹۶۳ مدیریت آن را برعهده داشت؛ تا اینکه در سال ۱۹۶۷ شرکت MG به مالکیت بریتیش موتور و کمی بعد به خودروساز بزرگ آن زمان انگلستان، لیلاند (Leyland) واگذار شد و حتی بین سالهای ۱۹۸۰ تا ۱۹۹۵ به کلی تعطیل بود.
پیشرانه و توانایی های فنی :
GS با دو پیشرانهی بنزینی و یک نمونهی دیزل در بازارهای جهانی عرضه شده است که مدل بنزینی ۲ لیتری در ایران و چین، نسخهی اصلی محسوب میشود، درحالیکه MG نمونه ۱.۵ لیتری توربوشارژ بنزینی را هم بهتازگی آماده کرده که حاصل همکاری آنها با جنرال موتورز آمریکا است و در اروپا و خصوصا بازار بااهمیت انگلستان، GS فقط با این پیشرانه فروخته میشود.
خودروی GS واردشده به کشورمان، پیشرانهی ۲ لیتری توربوشارژ به قدرت ۲۱۸ اسب بخار و گشتاور ۳۵۰ نیوتن به همراه دارد که شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت ۸.۵ ثانیه فراهم میکند. بیشترین قدرت در دور موتور ۵۰۰۰ دور در دقیقه و بیشترین گشتاور در ۲۵۰۰ تا ۴۰۰۰ دور در اختیار راننده خواهد بود و نهایت سرعت ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت برای آن اندازهگیری شده است. مصرف سوخت ترکیبی این مدل حدود ۸ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر توسط خریداران آن در ایران گزارش شده است.
در حالی که پیشرانهی ۲ لیتری با کد MGE قدرتمندترین مدل این خودرو محسوب میشود، نسخهی کممصرف ۱.۵ لیتری با کد SGE نیز حائز اهمیت است که احتمالا سال آینده به کشورمان وارد خواهد شد. این مدل ۱۶۵ اسب بخار قدرت و ۲۵۰ نیوتنمتر گشتاور دارد و در کمتر از ۱۰ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت میرسد. نهایت سرعت این مدل ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت است و میانگین مصرف سوخت ۵ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر به همراه دارد.
طراحی ظاهری و کابین
اولین بار در سال ۲۰۱۳ بود که یک مدل مفهومی به نام CS توسط امجی معرفی شد تا نویدبخش حضور یک کراساوور در سبد محصولات این شرکت باشد. ۲ سال بعد، اولین نمونه GS رونمایی شد که در فرم بدنه و چراغها تفاوت چندانی با CS نداشت و از این جهت جالب توجه بود، چرا که معمولا مدلهای مفهومی تا زمان رسیدن به تولید دچار تغییرات زیادی میشوند.
چراغهای جلو در جیاس باریک و نسبتا کوچک هستند و هرچه کراساوورهای مطرح دنیا به سمت درشت کردن چراغها رفتهاند، امجی وفاداری به اصول خود را در اولویت قرار داده و به سمت کپیکاری نرفته است. در حالی که جلوپنجره نیز باریک و کمعرض در نظر گرفته شده، در عوض فضای زیادی زیر آن وجود دارد که سیاهرنگ است و در محل عبور هوای مورد نیاز موتور و رادیاتور حالت لانه زنبوری دارد. جیاس به نوعی دارای دو سپر است، یک بخش فلزی همرنگ بدنه که از کنار چرخها تا زیر جلوپنجره و لوگوی امجی ادامه دارد و یک بخش سیاه از پلاستیک فشرده که در زیر قرار گرفته و در گوشههای آن با کمی فلز، برق نقرهای و مثلث شکل فضای زیبایی برای مهشکنها ایجاد شده است. روی کاپوت، خطوط حجمدهنده با زاویهای تند به سمت لوگوی سازنده میروند و همراه با خط زیر چراغ، حالت اسپرت و تهاجمی جیاس را تقویت میکنند. از سویی دیگر، ستون A که اتصال دهنده سقف به بخش جلویی خودرو و دربرگیرندهی شیشهی روبهروی راننده است نیز به رنگ مشکی درآمده و همرنگ بدنه نیست که حس معلق بودن به سقف میدهد. در مجموع، نمیتوان به طراحی نمای اصلی MG GS ایراد گرفت و در کل باید به جذابیت و زیبایی آن نمره بالایی داد.
در نمای جانبی، جزئیات زیادی وجود ندارد و با ظاهری ساده روبرو هستیم که با یک خط حجمدهندهی ملایم زیر پنجرهها همراه است. زهوار پلاستیکی کمی در این بخش استفاده شده و صرفا قاب گلگیرها و سطح پایین بدنه را پوشش میدهد. همانند ستون A که پیشتر اشاره کردیم، ستون B هم به رنگ سیاه است تا معلق بودن سقف را تداعی کند؛ با این هدف، قاب پنجرهها هم به رنگ مشکی در آمده و قطر ستون وسط بسیار کم در نظر گرفته شده است که مسلما متحمل وزن چندانی از سقف نیست و هرچند زیبایی این بخش از جیاس را افزایش داده است، احتمالا در برابر تصادفهای شدید، واژگونی و برخوردهای جانبی، آسیبپذیر به نظر میرسد. در آینههای بقل، دورنگ بودن بدنه خودرو با هوشمندی رعایت شده است و مانند حالتی که در نمای جلو داشتیم، در اینجا هم بخش اصلی و بالایی به رنگ بدنه و بخش زیرین، سیاه رنگ طراحی شده است.
در فضای داخلی، کابین جیاس اسپرت و جوانپسند است و برای علاقهمندان خودروهای خاص جذاب خواهد بود. خطوط تیز و تند روی داشبورد حسابشده و مثلث شکل هستند و در نگاه اول، کلیدهای متعدد میان آن، حس رؤیایی یک سفینه را به سرنشینان میدهند. نمایشگر اصلی ۶.۱ اینچ است که ناوبری ماهوارهای و کنترل سرگرمیهای خودرو را فراهم میکند. پنل عقربههای سرعت و دورموتور به صورت سیلندری و جدای از یکدیگر طراحی شده و نمایشگر رنگی برای رساندن اطلاعات فنی خودرو به راننده، بین آنها تعبیه شده است. این خودرو از طریق بلوتوث، USB و کابل AUX با گوشیهای هوشمند اندروید و iOS ارتباط برقرار میکند و سیستم پخش صوت آن از برند Arkamys با ۶ بلندگو عمل میکند که به گفته صاحبان این خودرو، کیفیت خوب و صدای سه بعدی مناسبی دارد.
هرچند ماده اصلی تشکیل دهندهی داشبورد و بخش میانی فرمان از پلاستیک سخت در بخش روبهروی سرنشین کنار از نوع شفاف پیانویی و نسبتا مرغوب ساخته شده است، صندلیها، دورفرمان، سردنده و تو دریها از چرم هستند و ارگونومی خوبی دارند. صندلیها راحت و خوشفرم هستند و در پیچهای تند خصوصا برای سرنشینان جلو، بدن را در بر میگیرند و از جابهجاییهای ناخواسته و لیز خوردن سرنشین جلوگیری میکنند. این خودرو برای ۵ سرنشین ساخته شده است و برای همگی، پشتسری و کمربند ایمنی وجود دارد که در ردیف عقب قابل جمع شدن هستند و فضای بار را افزایش میدهند. در مجموع فضای خوبی برای سرنشینان جیاس وجود دارد و در کنار دید خوب راننده و سرنشین جلو، در ردیف دوم فضای کافی برای سرنشینان عقب و زانوهای آنها وجود دارد، ضمن اینکه صندوق عقب نیز نسبتا جادار است و هرچند کمعرض به حساب میآید، ارتفاع خوبی دارد و در کلاس کراساوور مناسب است.
آپشن ها و امکانات رفاهی
مدلی از GS که به کشورمان وارد شده، یک نسخهی با آپشنهای بالا و تقریبا کامل است. سانروف، چراغهای مهشکن پرقدرت، ترمز دستی الکتریکی، اتصلات مخصوص صندلی کودک، روشن و خاموش کردن بدون کلید، استارت دکمهای، چراغهای روشنایی روز، سیستم اندازهگیری فشار باد لاستیکها، آینههای برقی همراه با گرمکن داخلی و سیستم ضد برگشت به عقب در شیب آپشنهایی هستند که در نسخه استاندارد این خودرو هم وجود دارند؛ اما آپشنهایی مثل گیربکس اتوماتیک و سامانه دودیفرانسیل AWD، روشنشدن خودکار چراغها، رینگهای ۱۸ اینچ اسپرت، کروز کنترل، تنظیم ارتفاع چراغهای جلو، پدالهای گاز و ترمز آلومینیوم، سنسور پارک، دوربین عقب، باربند فلزی، بسته شدن سانروف و بالا رفتن شیشهها با فرمان ریموت و قفل مرکزی، رکاب اسپرت و چراغ خوشامدگویی مخصوص نسخههای بالاتر هستند. لازم به ذکر است، مدلهای واردشده به کشورمان فاقد تنظیم برقی صندلیهای جلو و گرمکن است.
ایمنی و تست تصادفات
از آپشنهای ایمنی جیاس باید به ۶ ایربگ آن اشاره کنیم که چهار تا در جلو و دو کیسهی هوای پردهای در عقب را شامل میشوند. کمربندهای ایمنی پیشکشنده برای صندلیهای جلو فراهم شده است، سیستم کنترل پایداری (ESP) و ترمز ضدقفل (ABS) امروزه در تمامی خودروهای روز دنیا وجود دارند؛ اما علاوه بر اینها در کراساوور امجی، سامانه کنترل ترمز در سر پیچها (CBC)، توزیع قدرت ترمز و جلوگیری از انحراف خودرو (EBD)، افزایشدهنده قدرت ترمز (EBA) هم از دیگر امکانات افزاش ایمنی این خودرو هستند. ضمن اینکه ترمز خودکار در هنگام حرکت به سمت جلو، رادار تشخیص نقطه کور آینه و نیز کروز کنترل هوشمند با امکان افزایش و کاهش خودکار سرعت، در هیچ مدلی از جیاس وجود ندارند.