سراتو سایپایی بخریم یا وارداتی؟
فروش خودرو سراتو سایپا مدتی است که توسط خودرو سازی سایپا مونتاژ میشود این خودرو با طراحی خارجی موزون و هماهنگ و در عین حال ساده این خودرو، زیبا و چشم نواز بوده در حالی که طراحی ساده و بی کیفیت کابین آن دور از انتظار است به خصوص این که از نظر امکانات رفاهی در سطح پایین تری از نمونه های وارداتی قرار دارد.
زیر کاپوت چقدر متفاوت؟
سایپا، سراتوهای تولیدی خود را به روش مونتاژ یا CKD عرضه میکند و اصلیترین قسمت ماشینها مطمئنا جزو قطعات مونتاژی حساب میشود. نسخه 1600 سیسی قادر به تولید 124 اسب بخار با گشتاور 156 نیوتونمتر است و با گیربکس 5+1 دنده دستی به مشتریان تحویل داده میشود. این ماشین به دلیل داشتن گیربکس دندهای زیاد مورد استقبال قرار نگرفته است. زیرا نسخه 1600 وارداتی این خودرو هم وجود دارند که با گیربکس اتوماتیک عرضه شدهاند و قیمتی مناسب دارند. نسخه اتوماتیک سراتوی سایپا، به موتور 2000 سیسی 156 اسببخاری و گشتاور 194 نیوتن متری مجهز است. این موتور به یک گیربکس 6 دنده اتوماتیک و تیپترونیک متصل شده که قدرت را به چرخهای جلو خودرو میرساند. برخی در زمان عرضه این ماشین گفتند که گیربکس نسخه اتوماتیک چهارسرعته بوده و متعلق به مدلهای 2010 سراتو است. ولی با این تفاسیر که این روزها سراتو سایپا، گیربکس 6 سرعته را زیر کاپوت دارد، میتوان گفت که فناوری بازنگری کیا در سال 2011 را یدک میکشد. ترمزهای عقب از دیسکی که ما تا به امروز روی وارداتیهای سراتو دیده بودیم، به کاسهای تغییر کرده است. همچنین دیگر خبری از رینگ 17 اینچی نیست و رینگ 16 اینچی آلومینیومی برای نسخه اتوماتیک و 15 اینچی فولادی برای نسخه دندهای جایگزین شده است. در اصل سیستم تعلیق و لاستیک خودرو برمنبای Poor Road Version طراحی شده است که سازگاری بیشتری با جادههای ایران دارد. اگر به لاستیکهای سراتوهای وارداتی نگاه کنید، متوجه میشوید که اکثر این ماشینها به خاطر فشار بیش از حد، لاستیکهایشان سیم زده است. این مسئله نکته مثبتی است که سراتوی سایپا سازگارتر از نسخههای وارداتی در خیابانها حرکت میکنند. متاسفانه نسخههای سایپا از سیستم کنترل کشش و پایداری (ESP) بیبهره هستند و این یکی از نقاط ضعف این سراتو محسوب میشود.
چقدر کیفیت فرق دارد؟
اصلیترین تفاوت کیفی در سراتو سایپا و نسخه وارداتی، در رنگ ماشینهاست. وقتی یک سراتو سایپایی را کنار یک مدل وارداتی قرار میدهید، کاملا متوجه برتری رنگ نسخه وارداتی میشوید. به طوری که کیفیت رنگ سراتو سایپایی حداکثر به یک تندر90 میرسد و شاید در حد یک پراید باشد. دومین بحثی که در این خودرو وجود دارد، بویی است که در داخل ماشین استشمام میشود و به پراید شباهت دارد. اصلیترین دلیل این شباهت هم صندلیهای پارچهای هستند که احتمالا از یک جنس مشترک با سایر محصولات ساخته میشود. وقتی ماشین را استارت میزنید، صدای موتور زیاد در داخل بهگوش نمیرسد. ولی چیز عجیب تفاوت در ترمز دستی نسخه وارداتی و تولیدی است. مدل تولیدی، ترمز دستی دارد که گویا خوب سرهمبندی نشده است. این نکته را بین 5 سراتو بازبینی کردیم که در همه با کمی تفاوت، مشترک بودند. دنده خودرو به نرمی عمل میکند و شما کمتر متوجه تعویض آن میشوید. در اصل تفاوتی بین عملکرد موتور و گیربکس نسخه سایپایی و مدل وارداتی وجود ندارد و از نظر کارکرد شباهت زیادی به هم دارند. اگر واقعبین باشیم، همان رینگ و لاستیکهای کوچکتر سایپایی نرمی بیشتری به سراتو دادهاند و میتوان گفت که راحتتر حرکت میکند. در مورد عملکرد ترمز باید بگوییم که به ترمز مدل وارداتی بیشتر میتوانید اعتماد کنید تا مدل سایپایی.
مشخصات فنی سراتو 2000 وارداتی:
موتور : 2000 سی سی
حداکثر توان خروجی (دور بر دقیقه / اسب بخار): 173 اسب بخار در 6500 دور در دقیقه
حداکثر گشتاور خروجی (دور بر دقیقه / نیوتن متر): 209 نیوتون متر در 4700 دور در دقیقه
امکانات و آپشن :
10 عدد : راننده ، سرنشین کناری ، جانبی ، پرده ای ، قفل مرکزی ، ریموت کنترل اخطار دهنده ، سیستم کلید ضد سرقت ، سیستم قفل و باز کردن درب ها و روشن شدن خودرو بدون کلید، کنترل اتوماتیک دو گانه به همراه کانال جداگانه برای سرنشینان عقب،دارای روکش چرم،تنظیم برقی آینه ها با گرمکن ، دارای راهنما بر روی آینه های جانبی
مشخصات فنی سراتو 2000 مونتاژ سایپایی :
حجم موتور : 2000 سی سی
حداکثر قدرت: 156 اسب بخار در 6200 دور در دقیقه
حداکثر گشتاور: 194 نیوتن متر در 4300 دور در دقیقه
امکانات و آپشن:
ترمز جلو دیسکی و عقب کاسهای - ABS - EBD کیسه هوای سرنشینان جلو، سيستم صوتي و مجهز به راديو و CD PLAYER باقابليت پخش MP3 ,ورودي USB+ AUX+IPOD مجهز به 6بلندگو